donderdag 18 februari 2021

Beleggen in aandelen met hoog dividend uit Amerika

Hoog dividend aandelen uit Amerika vinden tegenwoordig gretig aftrek onder investeerders over de hele wereld. Hoog dividend Amerikaanse aandelen zorgen namelijk voor een terugkerende stroom aan inkomsten die je kunt laten groeien. Investeerders zien het dan ook als de uitdaging om hun beleggingsportefeuille te krijgen met forse aandelen uit talloze Amerikaanse bedrijven. Wat houdt hoog dividend beleggen nu precies in? Wat is dat dan voor iets met Amerikaanse aandelen in Nederland? Welke voordelen en nadelen heeft het om te beleggen in hoog dividend aandelen? Onder andere op deze vraag krijg je antwoorden middels dit artikel.


Wat is dividend?


Het beleggen in hoog dividend lijkt misschien nauwelijks te verschillen van gewoon beleggen, maar is toch wel echt anders. Bij dividendbeleggen is dividend namelijk het doel. Dividend is de winstuitkering die je als houder van aandelen krijgt als een bedrijf winst maakt. De investeerders profiteren zo tussentijds van hun aandelen en bedrijven verzekeren zich ervan dat de aandeelhouders hun aandelen nog wel een tijdje aanhouden. Dividend is een beloning voor de investeerders en beleggers en kan dienen als een vaste stroom aan inkomsten wanneer je hier handig mee omgaat. Slimme beleggers die al vroeg met dividendbeleggen zijn gestart kunnen al in een paar jaar een geldmachine hebben gecreƫerd die geld genereert, omdat ze ergens aandelen in hebben zitten.

Dividend rente


In een poging je een beter beeld te bieden van wat het beleggen in hoog dividend aandelen voor jou kan betekenen, hebben we een voorbeeld voor je. Stel dat je voor 1000 dollar aandelen belegt in een bedrijf uit Amerika dat 7% dividend betaalt aan aandeelhouders. Je ontvangt dan voor die 1000 dollar aan het einde van het jaar 70 dollar. Maar wat gebeurt er als je die 1000 dollar elke maand kan opbrengen, gedurende 20 jaar? Exact, dan heb je al snel 250 duizend dollar in die portefeuille zitten met los nog eens herinvesteringen en kom je uit op een dividendinkomen van rond de 17.000 tot 20.000 dollar.  Je kan ook beginnen met minder en later meer beleggen of van hogere rentes profiteren, waarmee je passieve inkomsten enkel maar groter en groter zullen zijn.

Kies voor Amerikaanse aandelen


Een belangrijke reden dat je voor aandelen uit de Verenigde Staten zou moeten gaan, is dat deze bedrijven doorgaans veel winst maken en een hoog dividend bieden. Een dividend van 4% wordt als hoog gezien en heel veel bedrijven uit de Verenigde Staten betalen dat. Amerikaanse bedrijven zijn ook een goede keuze omdat Amerikanen zelf actieve beleggers zijn en voor hun pensioen geld wegzetten in allerlei beleggingsfondsen. In principe volg je het Amerikaanse voorbeeld door in hoog dividend te gaan zitten. Scheelt ook dat de Amerikaanse beurs tegen stootjes bestand is en zichzelf rap weer kan herstellen. Met de Amerikaanse beurs heb je veel meer zekerheid dan met de beurs hier.

Starten met hoog dividend beleggen


Je hebt uitgebreid informatie gelezen over wat het betekent om in hoog dividend aandelen te beleggen. Er zijn voordelen, zoals het passieve inkomen en de zekerheid van de beurs in de VS. Daarbij hoef je niet bang te zijn voor koersschommelingen, omdat die niet direct van invloed zullen zijn op je dividend. Nadeel van dividend beleggen is dat het iets voor de lange termijn is. Deze vorm van dividend beleggen is dan ook vooral fijn voor mensen die nog wat jonger zijn en zeker nog 20 jaar geld opzij kunnen leggen om te beleggen in hun portefeuille. Voornemens om te beleggen in aandelen uit de Verenigde Staten met een hoog dividend? Dan is het raadzaam om je verder te verdiepen in beleggen in hoog dividend, zodat je er echt alle zicht op houdt.


Bron: https://www.nieuwfinancieel.nl/hoog-dividend-aandelen-in-amerika-kopen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Beleggen in aandelen met hoog dividend uit Amerika

Hoog dividend aandelen uit Amerika vinden tegenwoordig gretig aftrek onder investeerders over de hele wereld. Hoog dividend Amerikaanse aan...