donderdag 4 februari 2021

Waterstof aandelen kopen



De aandelen in waterstof zijn momenteel erg in trek. Slimme investeerders zoeken naar wegen om aandelen in waterstofbedrijven in hun portefeuille toe te voegen. Waarom zijn deze aandelen zo geliefd en welke bedrijven spelen hierin een rol? In dit artikel leer je alles over de achtergrond van energie die gewonnen wordt uit water en ontdek je welke internationale spelers zich met waterstof als energiebron bezighouden. Zo kun je aan de hand van al deze nuttige informatie zelf bepalen welke aandelen en welke etf’s je gaat opnemen je persoonlijke portefeuille.


Waterstof uitgelegd

Om te beginnen is het handig om te leren en begrijpen wat waterstof exact is en wat het voor ons betekenen kan. Waterstof wordt gewonnen uit water (H2O) door water(H2)- en zuur(O2)stof van elkaar te scheiden. De waterstof wordt na dit proces apart opgeslagen en kan vervolgens als energiebron worden gebruikt voor bijvoorbeeld de aansturing van treinen, boten en andere voertuigen. Omdat waterstof gewonnen kan worden door bronnen als wind en zon komt er geen vervuiling bij kijken. Ook is het gebruik van waterstof goed voor het milieu, omdat er wederom sprake is van een natuurlijke bron. Samengevat zijn dat de voordelen van waterstof als energie en de reden dat zowel bedrijven als beleggers er zeer veel vertrouwen in hebben.

Toepassing waterstof

Heel mooi dat we waterstof uit water kunnen halen, maar op welke manier gaan we waterstof terugzien? Best veel, want waterstof kan worden gebruikt om auto’s aan te sturen, maar wordt ook al gebruikt om boten in beweging te houden. Daarmee is de uitstoot van CO2 dusdanig verminderd dat er veel hoop is op een beter milieu. Waterstof kan ook gebruikt worden om allerlei machines aan te sturen, treinen, vrachtwagens, heftrucks en zelfs vliegtuigen. Er zijn heel veel toepassingen te bedenken en ook van de manier waarop waterstof geproduceerd wordt is veel te leren over duurzaam opwekken van energie. Dus waterstof biedt nog volop kansen om te ontdekken.

Voordelen en nadelen van waterstof als energiebron

Er zijn aan waterstof talloze voordelen te noemen, zoals de schoonheid van de energie, de duurzame wijze waarop het gefilterd wordt en de toepassing ervan. Mogelijk het grootste voordeel is dat deze energie zorgt voor een lagere uitstoot van CO2, iets waar we al jarenlang naar streven. Niet gek dat waterstof steeds meer gezien wordt als alternatief voor aardgas en steenkool en zal een revolutie in duurzaamheid tot gevolg kunnen hebben! Toch zijn er ook nadelen, zoals het feit dat tankstations nauwelijks ingericht zijn op het tanken van waterstof en een auto over een grote tank moet beschikken om waterstof te bewaren. In een auto met een kleine tank kun je kun je voorlopig nog maar een klein stukje rijden op waterstof, waardoor het duurzame van korte duur is…

Aandelen in waterstof

Gelukkig wegen de voordelen ruimschoots op tegen de weinige nadelen van waterstof en is het een verstandige keuze om waterstof als aandeel toe te voegen aan je portfolio. Maar welke bedrijven zijn er en welke aandelen kun je het beste aanschaffen? Ballard Power uit Canada is een bedrijf dat al veel gedaan heeft op het gebied van duurzaamheid en alternatieve brandstoffen. De waarde van de aandelen zijn dan ook flink toegenomen en kunnen een mooie aanvulling voor je vormen. Het Zweedse bedrijf PowerCell is een goede tweede en is over de hele wereld actief in de productie van cellen om waterstof toe te kunnen passen. Zo werkt Powercell samen met de Volkswagen Group en Toyota om voertuigen te kunnen laten rijden op waterstof. Je kunt ook in een etf beleggen dat zich richt op schone energie in het algemeen. Een bekende is iShares Global Clean Energy en richt zich in de breedte op ondernemingen die op verschillende manieren bezig zijn met schone energie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Beleggen in aandelen met hoog dividend uit Amerika

Hoog dividend aandelen uit Amerika vinden tegenwoordig gretig aftrek onder investeerders over de hele wereld. Hoog dividend Amerikaanse aan...